Ezen Internetes Blog bemutatja a kaposvári Verebély László Vasúttörténeti Egyesület tagjai által gondozott és "kezelt" Kapostüskevár nevű vasúti megállóhelyet. Jelen felületen keresztül figyelemmel kísérhetővé válnak az egyesület által elvégezett munkafolyamatok, valamint az egyes munkafázisokhoz szükséges segítségkérések.
Lesznek képek a megállóhelyről, illetve a megállóhely épületében működő Vasúti Emlékmúzeum-ról, valamint a civilek jobbító munkájáról, továbbá hírek és programajánlatok is.

Minden észrevételt, javaslatot, ötletet várnak az oldal létrehozói és a megállóhelyen tevékenykedő vasútbarátok, az alábbi drótposta címeken:
verebelylaszlovte@indamail.hu
info@kolas.hu

Támogatásokat itt fogadnak a civilek :Raiffeisen Bank Zrt. 12072514-01502481-00100004

2010. április 24., szombat

Környezetszépítés

A megállóhelyen működő civil csapat a Magyar Közlekedési Klub, valamint a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium támogatása által megvalósuló "Fogadj örökbe egy megállóhelyet!" projekt keretében első alkalommal elvégezte Kapostüskevár épülete körüli területek kaszálását, valamint ezen területeken szemétszedést is végzett 23-án és 24-én.
25-én virágmagok ültetésére kerül sor.
Erről a Sajtó is beszámolt: http://kapos.hu/hirek/kis_szines/2010-04-23/fogadj_orokbe_egy_megallohelyet.html

Legközelebb e projekt keretében Augusztusban kerül sor környezetrendezésre.
Az állomásszépítéshez a MÁV Zrt. Pályavasúti Üzletág is kapcsolódott munkavállalói által, akik megújították az utasperon "biztonsági" láthatóságát.

Pár kép a terület szépítéséről:
A terület előtte a magas fűvel.
A terület kaszálás és szemétszedés után.
Munka közben az egyik aktivista.
Utasperon széle lemeszelve.