Ezen Internetes Blog bemutatja a kaposvári Verebély László Vasúttörténeti Egyesület tagjai által gondozott és "kezelt" Kapostüskevár nevű vasúti megállóhelyet. Jelen felületen keresztül figyelemmel kísérhetővé válnak az egyesület által elvégezett munkafolyamatok, valamint az egyes munkafázisokhoz szükséges segítségkérések.
Lesznek képek a megállóhelyről, illetve a megállóhely épületében működő Vasúti Emlékmúzeum-ról, valamint a civilek jobbító munkájáról, továbbá hírek és programajánlatok is.

Minden észrevételt, javaslatot, ötletet várnak az oldal létrehozói és a megállóhelyen tevékenykedő vasútbarátok, az alábbi drótposta címeken:
verebelylaszlovte@indamail.hu
info@kolas.hu

Támogatásokat itt fogadnak a civilek :Raiffeisen Bank Zrt. 12072514-01502481-00100004

2011. szeptember 10., szombat

Újabb környzetszépítés

A lelkes civilek a tegnapi nap folyamán ismét rendbe tették a vasúti megállóhely körüli területeket, amely során már az idei 10. kaszálásra került sor. 
Az elmúlt héten Kaposvár városa is lekaszálta a http://kapostuskevar.blogspot.com/2011/08/kaposvar-onkormanyzatanak-hanyagsaga.html bejegyzésben megtalálható területét, melyért ezúton is köszönet a városnak és a hatóságoknak!
Ezen jó hírek után sajnos egy szomorú hírről is be kell számolnunk, mégpedig az egykori SÁÉV iparvágány bontásáról, mivel kettő kilométer vasúti pályát bontottak el az elmúlt héten. A vágányokat a munkálatokat végző vasútépítő cég hasznosítja, a beton aljakat pedig a Magyar Honvédség vásárolta meg.
Következzenek a már megszokott és újabb képek a megállóhelyről:
 Rendbe tett Önkormányzati terület a volt SÁÉV iparvágány helyén
 Gondozott megállóhely a közút felől nézve
 A megállóhely gondozott északi oldala 
és a továbbra is gondozatlan  önkormányzati terület
 A megállóhely épülete a vágányok felől
 Az utasperon melletti gondozott terület
 MÁV felírat a fűben
 MÁV felírat közelebbről
 Virágoskert
A megállóhely
Hajnalka virág a vadrózsabokron
A pályán munkások dolgoznak
A már évek óta nem használt iparvágány bontása