Ezen Internetes Blog bemutatja a kaposvári Verebély László Vasúttörténeti Egyesület tagjai által gondozott és "kezelt" Kapostüskevár nevű vasúti megállóhelyet. Jelen felületen keresztül figyelemmel kísérhetővé válnak az egyesület által elvégezett munkafolyamatok, valamint az egyes munkafázisokhoz szükséges segítségkérések.
Lesznek képek a megállóhelyről, illetve a megállóhely épületében működő Vasúti Emlékmúzeum-ról, valamint a civilek jobbító munkájáról, továbbá hírek és programajánlatok is.

Minden észrevételt, javaslatot, ötletet várnak az oldal létrehozói és a megállóhelyen tevékenykedő vasútbarátok, az alábbi drótposta címeken:
verebelylaszlovte@indamail.hu
info@kolas.hu

Támogatásokat itt fogadnak a civilek :Raiffeisen Bank Zrt. 12072514-01502481-00100004

2011. augusztus 6., szombat

Kaposvár Önkormányzatának hanyagsága

Egy hónapja  Kaposváron arról szóltak hírek, hogy a helyi önkormányzat területein lakossági bejelentésre 72 órán belül lekaszáltatja a parlagfűvel szennyezett területeit: http://kapos.hu/hirek/gazdasag/2011-06-16/harc_a_parlagfuvel_.html

A megállóhelyet gondozó és a parlagfű mentesítés fontosságát is hangsúlyozó civil vasútbarátok egy hónapja felhívták a város figyelmét, arra hogy szükséges volna a vasúti megállóhely mögött található domboldal és a megállóhellyel szemben lévő a kanizsai úti ipartelepre és a hajléktalan gondozási központhoz bevezető út melletti területek rendbe tétele. A bejelentés óta egyes helyeken már 2 méteres a gyom. A szeles időjárás gyakran hordja át a növény magját a vasúti megállóhely területére, ezért már azon gondozott területeken is található e növényből, ahol eddig nem is volt fellelhető!
A civilek ezúton is segítséget kérnek a Hatóságoktól, akiktől azt remélik, hogy Kaposvár vezetése betartja a lakosság részére tett ígéreteit és vállalásait a kérdéses és a képeken is jól látható területek lekaszáltatásával.
Íme néhány ma készült felvétel:
 Gondozatlan domboldal a megálló épülete mögött...
 Parlagfű a sínek mellől kihúzkodva...
 Gondozott terület a gyalogos átjáró egyik oldalán....
 A terület másik város által elhanyagolt része...
 Magasra nőtt Parlagfű....
Ennyit a város lakosságnak tett vállalásról....