Ezen Internetes Blog bemutatja a kaposvári Verebély László Vasúttörténeti Egyesület tagjai által gondozott és "kezelt" Kapostüskevár nevű vasúti megállóhelyet. Jelen felületen keresztül figyelemmel kísérhetővé válnak az egyesület által elvégezett munkafolyamatok, valamint az egyes munkafázisokhoz szükséges segítségkérések.
Lesznek képek a megállóhelyről, illetve a megállóhely épületében működő Vasúti Emlékmúzeum-ról, valamint a civilek jobbító munkájáról, továbbá hírek és programajánlatok is.

Minden észrevételt, javaslatot, ötletet várnak az oldal létrehozói és a megállóhelyen tevékenykedő vasútbarátok, az alábbi drótposta címeken:
verebelylaszlovte@indamail.hu
info@kolas.hu

Támogatásokat itt fogadnak a civilek :Raiffeisen Bank Zrt. 12072514-01502481-00100004

2011. július 26., kedd

Felújításhoz segítség kérése

Tisztelt Blog Olvasók, Látogatók!

Örömmel számol be oldalunk, arról, hogy a MÁV ZRt. felső vezetői támogatják a vasúti megállóhely épületének jobbá tételét és így fontosnak érzik a megállóhelyet használó utazóközönség elvárásainak teljesítését.
A társaság Elnök-Vezérigazgatójának és Ingatlankezeléssel foglalkozó szakembereinek tájékoztatása szerint még az idei 2011. évben megújul az évek óta Botlás és -Balesetveszélyes peronrész, melyet az előzetes tervek szerint már a nagyobb állomásokon is megszokott térkőburkolattal látnak majd el a jelenlegi rossz állapotú lap burkolat helyett. A megállóhelyet gondozó civilek bíznak abban, hogy a szép burkolat alatti rész megfelelő szigetelést is fog kapni, mivel az épület aljának folyamatos ázása így a jövőben elkerülhetővé válik. Az előzetes tervek szerint a peronrész előtti gödrös rész is leaszfaltozásra fog kerülni.
Tönkrement  fedett peronburkolat...
 Fedett peron előtti rész, ahol bizony elkel az aszfaltozás...
Térkőburkolatú, fedett utasperon Kaposváron,
amely 1997 óta dacol az időjárással...

A megállóhelyet gondozó civilek ezúton is KÖSZÖNIK a MÁV Zrt. vezetőinek a peron felújításával kapcsolatos közreműködését, segítségét és támogatását!
A vasúttársaság az épület felújítást 2012-ben tovább kívánja folytatni az előzetes tervek szerint az épület tetejének felújításával, mivel a teljes tetőszigetelés mára már sajnos teljesen tönkrement.
Beázások...

A lelkes civilek is tenni kívánnak a megállóhely épületéért, ezért folyamatosan gyűjtik az adományokat, felajánlásokat és várják az önkéntes segítőket is, mivel 2012-ig szeretnének a MÁV Zrt. kérésének eleget tenni. Az előzetes tervek szerint az épület fedett peronjának és tetejének elkészülte után kerülne sor az utasok jobb közérzetét is szolgáló utasváróterem kifestésére és az egyéb helyiségekére is, valamint a külső homlokzatéra. 
Ez ügyben hamarosan további egyeztetések lesznek a VLVTE és a MÁV Zrt. között.
A Verebély László Vasúttörténeti Egyesület az épület kifestésének projektjéhez minden felajánlást, segítséget szívesen elfogad, legyen az tárgyi (glett, száraz beton, festék, stb), eszköz (állvány, szerszámok, védőfelszerelések, stb), munkavégzés, vagy pénzbeni adomány(67100073-10008267-00000000 számlaszámra).
Jelentkezni az önkéntes munkákhoz, illetve felajánlásokat tenni a civilek email címén lehet itt: verebelylaszlovte@indamail.hu