Ezen Internetes Blog bemutatja a kaposvári Verebély László Vasúttörténeti Egyesület tagjai által gondozott és "kezelt" Kapostüskevár nevű vasúti megállóhelyet. Jelen felületen keresztül figyelemmel kísérhetővé válnak az egyesület által elvégezett munkafolyamatok, valamint az egyes munkafázisokhoz szükséges segítségkérések.
Lesznek képek a megállóhelyről, illetve a megállóhely épületében működő Vasúti Emlékmúzeum-ról, valamint a civilek jobbító munkájáról, továbbá hírek és programajánlatok is.

Minden észrevételt, javaslatot, ötletet várnak az oldal létrehozói és a megállóhelyen tevékenykedő vasútbarátok, az alábbi drótposta címeken:
verebelylaszlovte@indamail.hu
info@kolas.hu

Támogatásokat itt fogadnak a civilek :Raiffeisen Bank Zrt. 12072514-01502481-00100004

2010. január 24., vasárnap

Első állomás...

A mai napon sikerült pár régi és értékes fotóhoz és különleges családi ereklyékhez jutnunk László Sándor egykori pályaőr leányától László Annától. László Sándor bácsi 1929-ben kezdte életét a munka világában gazdasági cselédként, majd munkaadója segítségével vasutas pályára lépett. A vasutasok megbecsült emberek voltak. László bácsi 1946-tól volt gondozója és lakója az első megállóhely épületének, egészen az épület nyolcvanas évek béli elbontásáig. Pályaőrként sokat dolgozott a  megálló megőrzéséért, folyamatos szépítéséért, illetve a megállót igénybe vevő utasokért! 
Munkája, pályafutása jó például szolgál, melyet a jelenlegi megállóhelyen tevékenykedő civil vasútbarátok tovább kívánnak vinni!
Ezen fotók és még jó pár személyes írat és tárgy is helyet kap majd a tervezett vasúti pénztármúzeumban, ahol egy megállótörténeti kiállítást is terveznek a civilek, ehhez továbbra is várják a  támogatókat és a további  segítőket.
Kaposvár Tüskevár vásártér mh.
A sorompókezelői állványoknál László Sándor van.
 
Virágoskert, háttérben a  megállóépület.
 
Utasperon, háttérben a téglagyár és a csemege szőlőtelep.
Rózsák a kertben, háttérben az ideglenes szolgálati hely
egy lakó konténerben a régi épület bontásakor.