Ezen Internetes Blog bemutatja a kaposvári Verebély László Vasúttörténeti Egyesület tagjai által gondozott és "kezelt" Kapostüskevár nevű vasúti megállóhelyet. Jelen felületen keresztül figyelemmel kísérhetővé válnak az egyesület által elvégezett munkafolyamatok, valamint az egyes munkafázisokhoz szükséges segítségkérések.
Lesznek képek a megállóhelyről, illetve a megállóhely épületében működő Vasúti Emlékmúzeum-ról, valamint a civilek jobbító munkájáról, továbbá hírek és programajánlatok is.

Minden észrevételt, javaslatot, ötletet várnak az oldal létrehozói és a megállóhelyen tevékenykedő vasútbarátok, az alábbi drótposta címeken:
verebelylaszlovte@indamail.hu
info@kolas.hu

Támogatásokat itt fogadnak a civilek :Raiffeisen Bank Zrt. 12072514-01502481-00100004

2011. április 11., hétfő

Első környezetrendezés...

Már rég jelent meg itt hír a civilek által gondozott megállóhelyről, így akkor következzék a lényeg.

Megtörtént az első idei fűnyírás a megállóhely területén, illetve megkezdődött az egyik fűnyírógép felújítása.
Az első fűnyírás eredménye 2011. április
MTD fűnyíró felújítás alatt, már a lefestett aljával

Lassan készül a korábban itt már szétszedett állapotban lévő villamos rezsó nagyjavítás is.
A megállóhely virágosítása is elkészült, legalább is a kertekben. Orgona bokrok is kiültetésre kerültek. Virágládák is készülnek az épület további díszítésére.
Kivágásra került az épület mögött található egyik már Balesetveszélyes Akác fa is, melyről többször törtek le ágak az épület tetejére és amelytől folyton eltömődött a csatorna. Továbbá összefűrészelésre került az eddig az idei télre összegyűjtött tűzifa is.
Nemrég a MÁV-START Zrt. üzemszemlét is tartott a megállóhelyen, amely során megállapította, hogy Botlás- és Balesetveszélyes a fedett utasperon! Nagyon érdekes eme megállapítás azok után, hogy a MÁV-START, mint Bérlő nem költött semmit a megállóhelyre az évek folyamán, hanem a vasúttörténeti egyesület tagjai gondozták a megállóhelyet korábban is saját költségből! Amúgy pedig a MÁV-START Zrt, az utasok által elkövetett bűne után NE követelőzzön, hanem adakozzon a civileknek és segítse elő, azon megkereséseket és folyamatban lévő intézkedéseket, melyeket a Civilek elindítottak a fedett utasperon felújítása érdekében.
A helyzet változatlan és lehangoló...

Az utasok kérésre lejjebb csavarozásra került a menetrendi és egyéb tájékoztató adatokat tartalmazó információs tábla, mivel azt a kis termetű idős emberek nem igazán látták.
Az utasperonra növő fák is megigazításra kerültek, azok ágai már nem akadályozzák a fénysorompóra való szabad rálátást.