Ezen Internetes Blog bemutatja a kaposvári Verebély László Vasúttörténeti Egyesület tagjai által gondozott és "kezelt" Kapostüskevár nevű vasúti megállóhelyet. Jelen felületen keresztül figyelemmel kísérhetővé válnak az egyesület által elvégezett munkafolyamatok, valamint az egyes munkafázisokhoz szükséges segítségkérések.
Lesznek képek a megállóhelyről, illetve a megállóhely épületében működő Vasúti Emlékmúzeum-ról, valamint a civilek jobbító munkájáról, továbbá hírek és programajánlatok is.

Minden észrevételt, javaslatot, ötletet várnak az oldal létrehozói és a megállóhelyen tevékenykedő vasútbarátok, az alábbi drótposta címeken:
verebelylaszlovte@indamail.hu
info@kolas.hu

Támogatásokat itt fogadnak a civilek :Raiffeisen Bank Zrt. 12072514-01502481-00100004

2011. augusztus 5., péntek

Teljesítve a MÁV Kezelési Szerzősében vállat fűnyírási feladat

A megállót gondozó civil vasútbarátok elvégezték 2011. augusztus 05 és 08 napjaiban az idei nyolcadik fűnyírást az állomás területén. 12 órai munka során 6 civil szervezeti tag folyamatosan kezelte a rá bízott gépeket, szemetet szedett, söpört és a továbbra is előbújó és növő parlagfüvet is irtotta. 
A civilek továbbra is rendbe tartják a megálló füves területit, hiszen ebben az évben még négy fűnyírás szükséges, igaz ezek már nem a MÁV által kötelezően előírtak. 
A Verebély László Vasúttörténeti Egyesület ezúton is segítséget kér az üzemanyag forgalmazó cégektől, mivel a szépen gondozott terület évi 50 literes üzemanyagköltsége bizony kemény terhet ró az egyesületre rendszeres támogatok hiánya miatt.
Álljon itt pár kép a megállóról, melyeken jól látszik  a MÁV irányában teljesült nyolc kötelező fűnyírás eredménye:
 Virágzó vágányok...
 Az országút melletti terület oldalról...
 ...és szemből
 Utasperon melletti rész...
Virágoskert...
Virágok és díszbokor...