Ezen Internetes Blog bemutatja a kaposvári Verebély László Vasúttörténeti Egyesület tagjai által gondozott és "kezelt" Kapostüskevár nevű vasúti megállóhelyet. Jelen felületen keresztül figyelemmel kísérhetővé válnak az egyesület által elvégezett munkafolyamatok, valamint az egyes munkafázisokhoz szükséges segítségkérések.
Lesznek képek a megállóhelyről, illetve a megállóhely épületében működő Vasúti Emlékmúzeum-ról, valamint a civilek jobbító munkájáról, továbbá hírek és programajánlatok is.

Minden észrevételt, javaslatot, ötletet várnak az oldal létrehozói és a megállóhelyen tevékenykedő vasútbarátok, az alábbi drótposta címeken:
verebelylaszlovte@indamail.hu
info@kolas.hu

Támogatásokat itt fogadnak a civilek :Raiffeisen Bank Zrt. 12072514-01502481-00100004

2010. február 24., szerda

A MÁV-START Zrt. szívatása

A megállóhelyet rendben tartó és megőrző csapat valószínűleg vélhetően egy elírás miatt kellemetlen helyzetbe került  a MÁV-START Zrt. részéről nemrégiben.
Az civil egyesület jóhiszeműen megőrizte 2009. 09.01 óta a megállóhely berendezési tárgyait, így a START tulajdonaként a megállóhelyen tárolt hűtőszekrényt és kályhát, ez utóbbiakat átvételekor (2009.12.08) a START közölte, hogy rossz anyagi helyzete miatt más szolgálati helyen kíván majd  a későbbiekben tovább használni.
Nemrég el is érkezett, hogy a vasút személyszállító cége jelentkezett a hűtőszekrény elszállításáért, melyben a civil egyesület partner volt, így a hűtőt kitette a megálló épületének fedett utasperonjára, majd át adta azt az illetékeseknek.
A hűtőgép elszállításra, majd rövid időn belül visszaszállítása került, mivel a START kaposvári vezetője és alárendeltjei szerint NEM az a hűtőgép volt az épületben, melyet az Egyesület átadott, hanem egy újabb és márkásabb. 
Mivel az épületben hét évig ugyanaz a hűtőszekrény volt (másik nem), ami jelenleg is a visszaszállítás miatt üzemképes, használható állapotban megtalálható a civilek elutasították a START jogtalan követelését.
A civilek jelenleg várják a nem túl egyszerű ügy megoldását!
Hangulatkép: A Szolgálati Hely