Ezen Internetes Blog bemutatja a kaposvári Verebély László Vasúttörténeti Egyesület tagjai által gondozott és "kezelt" Kapostüskevár nevű vasúti megállóhelyet. Jelen felületen keresztül figyelemmel kísérhetővé válnak az egyesület által elvégezett munkafolyamatok, valamint az egyes munkafázisokhoz szükséges segítségkérések.
Lesznek képek a megállóhelyről, illetve a megállóhely épületében működő Vasúti Emlékmúzeum-ról, valamint a civilek jobbító munkájáról, továbbá hírek és programajánlatok is.

Minden észrevételt, javaslatot, ötletet várnak az oldal létrehozói és a megállóhelyen tevékenykedő vasútbarátok, az alábbi drótposta címeken:
verebelylaszlovte@indamail.hu
info@kolas.hu

Támogatásokat itt fogadnak a civilek :Raiffeisen Bank Zrt. 12072514-01502481-00100004

2010. január 31., vasárnap

70-e évek beli állomás szépítési verseny

Valamikor az 1970-es években kiírtak egy állomás szépítési versenyt, ha minden igaz 1974-ben, melyen két állomás maradt versenyben a fődíjért az egyik a Nagykarácsonyi vasútállomás, a másik pedig Kaposvár-Textilművek (most Kapostüskevár) volt. Előbbi helyen fenyőfák és díszbokrok voltak, utóbbiban pedig szép virágok. A versenyt tulajdonképpen mindkét állomás elnyerte, mivel csak egy kupa volt, így ezt Nagykarácsony vitte haza, a pénzjutalmat pedig a "Textilművek"-et gondozó László bácsi a régi épület egykori lakója  kapta.
Ma már ilyen versenyek bár nincsenek, mégis a hagyományokat követve a megálló civil vasútbarátai minden évben, lehetőségeikhez mérten  virágosítják a  megállót.
A 2009. év sikeres virág kompozíciója:-)